Hur utbildar du dig till författare?

Det är många som skulle vilja kunna skriva på heltid och vara författare. Om din dröm är att en dag kunna leva på det skrivna ordet, kan det vara svårt att veta vilken utbildningsväg som du ska gå.

Författare

Det går inte att utbilda sig till författare, på samma sätt som till lärare eller läkare. Du blir författare den dag du kan försörja dig på dina böcker – vare sig du har läst 240 poäng litteraturvetenskap eller är utbildad bilmekaniker. Däremot finns det vägar och utbildningar som kan hjälpa dig på vägen.

Livets utbildning

För en författare är livserfarenhet och kunskap inom olika områden en ”måsteutbildning”. Om människor ska vilja läsa dina böcker måste du ha erfarenhet av att vara människa, och kunna tänka dig in i andra människors situationer. Även om du själv inte var mobbad i skolan, bör du kunna ha viss förståelse för hur det kännas och vad det kan leda till. Det är därför klokt att testa på olika slags yrken för att lära dig både om människor och arbeten. Det är många författare som jobbat som lärare. Ett sätt att jobba med böcker, ord och kunskap – och även ett lättare jobb att få även om du inte har en lärarexamen. Genom att jobba som lärare lär du dig både om skolan, barn och ungdomar, men också om samhället. Om du jobbar på en skola, eller har ett företag, kan du köpa pappershanddukar och andra bra produkter till bra pris hos officedepot.se.

Akademisk utbildning

Om ditt mål är att bli författare bör du skaffa dig en akademisk utbildning. Du kommer både att få mycket kunskap och förfina ditt skrivande genom att utbilda dig. Det finns kortare skrivkurser som du kan läsa på universitet om att skriva, olika genrer och utveckla karaktärer. Du lär dig mycket av att gå sådana kurser, men du bör också skaffa dig en examen. Vilken utbildning som du bör satsa på beror på dig som person, men du bör utbilda dig inom ett program som du kan tänka dig att arbeta med under tiden som du skriver. Det är många kulturintresserade som läser litteraturvetenskap, men det är åter inget som gör dig till författare. C.S Lewis var professor i litteraturvetenskap och använda den klassiska litteraturen som en hjälp att skapa ny klassisk litteratur. Bestsellerförfattaren John Grisham är utbildad jurist och jobbade med juridik innan han blev författare på heltid – genom att skriva juridiska thrillrar. C.S Lewis använda sin kunskap om litteratur och kombinerade den med fantasi – vilket skapade läsvärda och omtyckta böcker. Du bör försöka använda din utbildning på något sätt i ditt författarskap. Om du vill skriva kriminalare är det klokare att du faktiskt utbildar dig för att kunna arbete inom polisen – medan du samtidigt skriver manus efter manus, för att en dag lyckas skriva en bok som verkligen säljer.

Leave a Reply

mts_best