Svenska skrivregler

Svenska skrivregler är en bok som har getts ut sedan 2014 och finns totalt i 4 stycken upplagor idag. Denna bok innehåller regler för hur man skriver på korrekt svenska och vad det är som egentligen gäller. Om man är intresserad av det svenska språket eller om det av en eller annan anledning är viktigt för en att skriva korrekt är detta en bok man bör ha till hands. Den innehåller även rekommendationer för hur man skriver och utformar svenska texter. Detta kan vara nyttigt i väldigt många olika sammanhang, till exempel jobbsökande.

Svart tangentbord på vit yta

När du söker jobb vill du göra ett så pass bra intryck som möjligt. Första intrycket sker allt som oftast visa ditt CV. Därför är det av största vikt att du ser till att detta inte innehåller stavfel och att dina meningar är uppbyggda på korrekt sätt. Du får nämligen inte en andra chans att göra ett första intryck. Netjobs är sajten för dig som söker jobb. Med hjälp av dem kan du hitta jobb som tar tillvara på din fulla potential. När du har hittat ett jobb som du anser passar dig är det en god idé att skriva ett personligt brev. Detta gör du bäst med hjälp av svenska skrivregler, då har du en god chans att göra ett riktigt bra intryck.

Den senaste upplagan av Svenska Skrivregler för 2018 har endast släppts i e-bok. Detta är passande för dig som vistas mycket digitalt men många upplever att de gärna skulle vilja ha denna bok i fysisk bokform. Om man vill ha den i bokform är det upplagan från 2017 som man får använda sig av. Anledningen till att man släpper nya upplagor är för att språket ständigt influeras och därmed gäller det att man ser till att hänga med. Det kan nämligen finnas nya skrivregler och rekommendationer för hur man skriver en text varje år.

En röd skrivmaskin

Man planerar att ge ut en sammanfattning av Svenska skrivregler som kommer att vara ungefär 30 sidor. 2017 kom en ny utgåva av Svenska skrivregler ut i bokform och detta är det senaste fysiska exemplaret. Sammanfattningen kommer även den att släppas i bokform och är smidig för den som inte har intresse av att läsa hela boken, men trots det vill skriva så korrekt som möjligt.

Leave a Reply

mts_best