Är handstilen utdöende?

Att skriva för hand är något som blivit mer och mer ovanligt. Barn lär sig numera i tidiga åldrar att skriva på datorer, telefoner och surfplattor. Det är svårt att säga om det här kommer ha några negativa effekter i framtiden. Barn kommer alltid lära sig att skriva i skolan även om det blir mer ovanligt att de faktiskt kommer ha användning för det. Vi genomgår ett skifte där handstilen kanske kommer dö ut, det återstår att se. Dock finns det många fördelar med att kunna skriva både digitalt och för hand vilket gör att den nog inte kommer dö ut.

Kvinna som skriver för hand

Det finns en del som menar att genom att skriva lär man sig snabbare. Det är som en del av inlärningen sitter i handen och om man skriver något flera gånger om så lär sig handen hur det stavas till exempel. När man ska skriva högskoleprovet är det bra om man är bra på att både skriva och läsa snabbt. Det finns några olika moment som ska göras under en viss tid vilket kan stressa somliga. på Hpguiden.se kan du testa att göra tidigare högskoleprov och på så vis vara bättre förberedd när det väl är din tur att skriva. Kom även ihåg att ta med snacks och något att dricka eftersom det är en lång dag.

När man skriver för hand så får stilen en personlig prägel som inte riktigt går att efterlikna med digitala verktyg. Om man till exempel vill skicka ut en personlig inbjudan eller skriva ett handskrivet brev så får det ofta ett högre sentimentalt värde än om man bara skickar iväg ett mail. Dock kan det vara tidskrävande och inte så värst populärt längre. Därför kan det vara en rolig idé om man verkligen vill göra ett personligt utskick att skriva för hand och posta med frimärken och allt. Det tar visserligen lite längre tid, men det håller handstilen i alla fall vid liv.

Vitt blad och en penna.

Om handstilen kommer dö ut är något som återstår att se. Det finns såklart nackdelar och fördelar med att vårt samhälle ständigt digitaliseras. vissa anser att handstilen är mindre personlig i dag eftersom vi inte är vana vid att skriva så mycket för hand längre. Det är dock skillnad på vilken generation man pratar med. Man bör dock träna då och då så att man inte tappar skrivandet helt och hållet.

Leave a Reply

mts_best