Så blir du författare

Det är mångas dröm att någon gång skriva en bok men för att bli en utgiven författare kan vägen ibland kännas lång och många låter drömmen bara vara en dröm. Men faktum är att du har precis samma förutsättningar som de kändaste författarna hade innan de blev utgivna. I det här inlägget får du tips på hur du blir en författare.

Skriv, skriv, skriv

Det mest grundläggande för att du ska bli författare är att du måste skriva och göra det mycket. Till en början kan du göra det för din egen skull men när du känner dig redo så kan du skicka iväg ditt manus till någon du litar på eller en lektör som kan ge dig feedback. Att vara författare innebär att du behöver jobba med ditt manus flera gånger.

Läs mycket böcker

För att bli författare krävs det att du vet hur en bok ska vara och därför är det bra om du läser böcker. Lägg märke till vilket språk författaren använder och hur den uttrycker sig för att berätta sin historia och använd det själv i ditt skrivande.

Gå en kurs

Det många tänker på när man ska gå en utbildning för att bättra på sina kunskaper inom skrivande är att gå en skrivarkurs eller läsa litteraturvetenskap. Men det finns också andra kurser som kan vara användbara om du ska bli författare. Du kan till exempel gå e kurser som är kurser på distans. Några exempel på kurser som kan vara användbara som författare är kurser i ledarskap, hur du arbetar på distans, att ge och ta feedback och personlig effektivitet.

Lägg upp en plan

En annan sak som hindrar många från att få en färdigskriven bok är att det inte finns något upplägg eller en plan med boken. Du kan planera bokens struktur, vilken händelse som ska hända när i boken. Men det är också bra om du har en plan på när boken ska vara färdig. När du har ett klart mål framför dig så är det lättare att nå det målet. Det kan handla om att skriva ett visst antal ord per dag eller ett visst antal kapitel i månaden eller när första utkastet ska vara färdigt. Men kom ihåg att sätta upp realistiska mål och var inte för hård mot dig själv om du inte når det i tid. Att skriva tar mer tid än man tror.

Leave a Reply

mts_best