Poesi och kreativt skrivande

Svaret på frågan hur man blir poet är komplext. Det är nämligen ingen lätt bransch och få lyckas slå igenom och nå ut med sitt budskap. Sanningen är den att det finns en liten och exklusiv skara som får chansen att kan kalla sig poeter. Vad är det som gör dessa människor unika i förhållande till alla andra som upplever att de kan skriva poesi?

Ett kreativt språk

Poeter har den där förunderliga magin närvarande i sina texter utan att synbart eller märkbart behöva anstränga sig nämnvärt. Det är dock en sanning med modifikation. Poeter har en förmåga att vända sig inåt och hämta inspiration och kraft inifrån. Ibland talar man om att de kan kanalisera kreativitet och har kontakt med sin själ. De har en förmåga att gripa läsaren och hålla kvar intresset. Detta är dock en förmåga som måste finslipas. Många har fröet till ett fantasifullt språk som är annorlunda än andras och de kan väcka känslor i andra genom att använda det. Talangen är dock inte fulländad och kräver att man lägger ner tid och energi på att utvecklas.

Vägen till de vackra orden

Det finns två olika vägar som man kan använda sig av om man vill utveckla sin förmåga att skriva poesi och utveckla sitt kreativa skrivande. Man kan nämligen använda sig av skrivarkurser som finns tillgängliga på både folkhögskolor och universitet. Här lär man sig att skriva poetiskt och får tillgång till en hel del knep som tar texten till nya nivåer och poetiserar den. Man kan också välja att studera litteraturvetenskap på något av landets universitet och lära sig dessa färdigheter genom att analysera världslitteraturens stora poeter.

Från utkast till bok

Det är dock inte gratis att ge sig in på denna resa. För de som redan från början känner att de har orden inom sig och ett sätt att kanalisera dem och få ut dem på papper kan det vara en god idé att satsa på ett utkast till en egen lyrikbok som man skickar runt till olika förlag. För att finansiera detta kan man vända sig till Smslånonline.se som är en jämförelsesajt för smslån för att hitta det bästa alternativet att ta det första steget mot att förverkliga sin dröm.

Magiska metaforer

För att lyckas nå ut måste man skriva och förmedla något nytt om det som redan skrivits och sagts av både de historiska och de samtida poeterna. Lyckas man med detta företag kanske man får tillhöra den exklusiva skara som får möjlighet att publicera sina alster i bokform. Svaret på frågan om vad poesi egentligen är kan formuleras som tanken att poesi består av både av en privat kärna och en allmän betydelse som på ett unikt sätt berör den som läser. Läsaren gör budskapet till sitt genom sina individuella erfarenheter samtidigt som det finns en metafor på ett allmänt plan. Det är när dessa möts som magin uppstår.

Leave a Reply

mts_best